Seguidors

dissabte, 12 de març de 2011

LA MONA DE PASQUA

INGREDIENTS
  • 1 Donut
  • 1 ou de xocolata
  • Lacasitos
  • Plomes de colors

Mona de Pasqua 


La mona,ih,ih,
la mona és aquí.
Xocolata cremosa,
la gallina hi reposa.
Molts ous petites
d’aire farcidets…
La mona,ih,ih,
la mona és aquí. 

d’Isabel Barriel

 La mona de pàsqua és un dolç animal
que ve set setmanes passat carnaval.
Ve tota pintada, porta ous i confits
i és tan ensucrada… Te’n llepes els dits!
Ricard Bonmatí
Amb cor de pa de pessic,
de gust suau com caramel,
quan li clavo queixalada,
sembla que mastegui el cel.
Coronada amb un gran ou,
amb pollets i una gallina,
vestida de xocolata
és llaminadura fina.
Visca la mona de pàsqua!
Aquest pastís tan preuat,
que agrada a grans i petits
i en un no res és menjat.
Lola Casas

ESCOLTEM EL POEMA D ELA MONA
(clica la imatge)

JOCS
(clica la imatge)

COM FER UNA MONA DE PÀSQUA
(clica la imatge i veureu el procés)

MANUALITATS 




(manualitats extretes de la web:http://www.manualidadesinfantiles.org)

RECEPTES 

OUS DE PASQUA 



La mona de Pasqua és dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat.
Les mones presenten una gran diversitat. En un principi era una massa de pastís amb ous a sobre, tal i com es mostra al dibuix de la dreta del segle XIX, però amb el temps els ous van esdevenir de xocolata i al final va acabar esdevenint la base de la mona.
Tradicionalment el padrí regalava la mona al seu fillol el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida després de missa. El Dilluns de Pasqua era tradició que es reunissin dues o tres famílies o un grup d’amics i que anessin a menjar a algun indret la mona plegats, en un àpat en el que no hi mancava el conill a la brasa, la paella i, sobretot, el vi.
Gairebé a tot Catalunya i al País Valencià, és tradicional que el padrí obsequiï el seu fillol, amb la mona, en la que sempre hi ha l’ou. La tradició de la Mona de Pasqua va aparellada amb la dels flequers-pastissers, els quals fan autèntiques filigranes arquitectòniques amb la xocolata.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada